представництво на Євро-2016

Які клуби матимуть найбільше представництво на Євро-2016?

У п’ятницю, 10 червня, в Парижі матчем Франція – Румунія візьме старт 15-й чемпіонат Європи з футболу.

 

Вперше у фінальному турнірі приймуть участь 24 команди, які розбиті на шість груп. До 1/8 фіналу вийдуть по дві збірні від кожної групи, а також чотири команди, які матимуть найкращі показники з тих, хто посів третє місце у своєму квартеті.

 

Тренери команд-учасниць вже визначилися з остаточними списками футболістів, на яких вони будуть розраховувати в матчах Євро-2016. Найбільше гравців до національних команд різних країн делегували англійський “Ліверпуль” та італійський “Ювентус” – по дванадцять. Туринці будуть представлені в збірних шести країн – Італії (6), Франції (2), Іспанії, Німеччині, Швейцарії та Хорватії (по 1), “мерсисайдці” – у п’яти: Англії (5), Бельгії (3), Уельсі (2), Словаччині та Німеччині (по 1).

 

Відзначимо, що найбільш представленим на Євро-2016 серед українських клубів буде донецький “Шахтар”, дев’ять гравців якого (якщо враховувати Богдана Бутка та Євгена Селезньова, які підписали контракти з “гірниками” вже після завершення сезону) виступатимуть на полях Франції. Другий показник у київського “Динамо”, від якого на європейській першості зіграють семеро футболістів.

 

Цікаво, що за кількістю залучених футболістів під знамена своїх країн перший дивізіон чемпіонату Англії (Чемпіоншип) випереджає Лігу 1, найвищий дивізіон чемпіонату Франції, – 30 футболістів проти 22-х. Найбільш представленою на Євро-2016 буде англійська Прем’єр-ліга – 101 футболіст із 552-х заявлених (майже 20%). Друге місце за цим показником – у німецької Бундесліги (57 футболістів).