Cristiano_Ronaldo

Роналду оновлює рекорди результативності у Лізі чемпіонів

Три м’ячі, забиті у ворота «Вольфсбурга» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, ще більше зміцнили лідерство португальця Кріштіану Роналду в рейтингу найкращих бомбардирів найпрестижнішого клубного турніру Європи.

 

На даний момент в активі Роналду 93 забиті м’ячі, у його найближчого конкурента, аргентинця Ліонеля Мессі, – 83 голи. Футболісти, які посідають місця з третього по п’яте – Рауль (71), Рууд ван Ністельрой (53) і Тьєррі Анрі (50) – вже завершили ігрову кар’єру і скласти конкуренцію зірковому дуету не зможуть.

 

Примітно, що за кількістю хет-триків у чемпіонській Лізі Кріштіану ділить перше місце саме з Лео — в обох тепер по п’ять таких досягнень. Португалець вже вдруге цього сезону забиває три м’ячі в одному матчі. Для того, щоб тричі розписатися у воротах «Мальме» у матчі останнього туру групового турніру, йому знадобилося всього 11 хвилин, з 39-ї до 50-ї (зазначимо, що в тому матчі Роналду забив чотири м’ячі). Швидше за нього тричі в матчах Ліги чемпіонів забивали лише нападник «Ліона» Бафетімбі Гоміс (сезон 2011/2012 у ворота «Динамо» Загреб на 45-й, 48-й та 52-й хвилинах) та гравець «Блекберна» Майк Ньюелл (сезон 1995) /1996 у ворота «Русенборга» на 30-й, 37-й та 40-й хвилинах).

 

В цьому сезоні в груповому турнірі найпрестижнішого клубного турніру Європи нападник «Реала» забив 11 м’ячів, перевершивши власне ж досягнення, яке складалося з дев’яти голів сезону 2013/2014 рр. та повторене наступного року гравцем «Шахтаря» Луїсом Адріано. В цілому ж, з урахуванням двох стадій плей-офф, у Роналду вже 16 м’ячів, і в подальших матчах він цілком може оновити власний рекорд результативності.