Японії з’являться дрони-поліцейські

В Японії з’являться дрони-поліцейські

Поліцейський департамент Токіо Метрополітен заявив, що створить спеціальний підрозділ безпілотників.Їх завданням буде боротьба з нелегальними дронами. Про це повідомляє видання IflScience.

Першим безпілотником-поліцейським стане гексакоптер DJI Spreading Wings S900. Цей дрон обладнаний камерами та великою сіткою розміром два на три метри. За допомогою цього поліцейські будуть ловити порушників. Процедура затримання наступна: дрон-правоохоронець захопить порушника за допомогою своєї сітки, а потім принесе здобич прямо в руки поліцейським. Новостворений підрозділ почне свою діяльність наприкінці цього місяця. Він буде складатися з декількох кількох десятків «офіцерів».

Варто відмітити, що це рішення було прийнято на основі нових законів та правил цивільної авіації Японії. Вони передбачають заборону на управління безпілотниками вагою понад 200 грамів у переповнених житлових районах та обмеження польотів на висоті до 150 метрів. Крім того, власникам дронів потрібно отримати спеціальний дозвіл. Оформити цю процедуру потрібно за 10 робочих днів до початку використання свого безпілотника. Якщо вони цього не зроблять, то їм загрожуватиме штраф у розмірі 500 тисяч єн. Це приблизно $ 4,100.